LogoBOOK TID
Logo
BOOK TID

KROPSTERAPI

HVAD KAN KROPSTERAPI HJÆLPE MED?

Manuvision kropsterapi kan afhjælpe et bredt spektrum af fysiske og psykiske lidelser, der kan bunde i alt fra arbejdsskader og fysiologiske ubalancer til psykiske tilstande affødt af stress, chok eller traumer.

Mange kommer til os med rygsmerter, ømme led, piskesmæld, hovedpine, fordøjelsesproblemer og lignende fysiske gener. Men i stigende grad - og i takt med samfundsudviklingen - kommer folk lige så ofte med stress, angst, depression og uro.

Manuvision tilbyder et supplement til de behandlinger, det etablerede sundhedssystem stiller til rådighed. Vi kigger bag om diagnoser og undersøger sammenhængene mellem kropslige symptomer og psykiske tilstande. Vi ser på hele mennesket og bidrager med et holistisk perspektiv på de gener, der kan stå i vejen for et godt helbred.

TYPISKE FYSISKE PROBLEMER

-Ryg, nakke- og lændesmerter

-Smerter i skuldre, albuer og håndled (tennisalbue, golfalbue og musearm)

-Smerter i knæ, ankler og hofter

-Spændingshovedpine

-Migræne

-Fordøjelsesproblemer

-Hjernerystelse

-Piskesmæld

-Sportsskader

-Fibromyalgi

-Livskriser

-Andre alvorlige sygdomsforløb

TYPISKE PSYKISKE PROBLEMER

-Stress

-Depression

-Angst

-PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion)

-Spiseforstyrrelser

-Søvnforstyrrelser

-Sorg

-Uro

-Udbrændthed​

-Træthed

SÅDAN FOREGÅR KROPSTERAPI

Vi starter en behandling med en kort snak om, hvordan du har det, og derefter analyserer vi din krop og de mønstre og blokeringer, vi kan se og mærke. Gennem bevægelse, pulseren og forskellige teknikker sætter vi gang i kroppens egne helbredelsesprocesser og kan dæmpe eller fjerne smerter ved at løsne op for spændingerne i din krop.

Med Manuvision kropsterapi behandler vi fysiske og psykiske symptomer ved at

-Skabe balance i dit nervesystem

-Sætte gang i kredsløbet

-Frisætte åndedrættet

-Og aktivere gennemstrømning i kroppens energisystem. Når der kommer gennemstrømning og bevægelse, sættes automatisk gang i kroppens egne selvhelbredende processer

Helt konkret arbejder vi ved at

-Afspænde muskler, frigøre led og løsne op i nakke og ryg ud fra en kombination af dybdegående massageteknikker, akupressur og zonepunkter

-Aflæse og afhjælpe forstyrrelser i nervesystemet, der kan give udslag i alt fra fordøjelsesproblemer og nakkespændinger til stress, angst og depression

-Skabe forbindelse mellem hovedets fortællinger og kroppens signaler ved at undersøge sammenhængen mellem mentale, fysiske og følelsesmæssige tilstande

Manuvision-behandlingen tager udgangspunkt i et helhedsbillede af kroppen. Vi arbejder fysisk med kroppen, men også gennem dialog, i et krydsfelt af åndedræt, muskelstruktur, smerte, modstand og sårbarhed. Vi skaber en relation til klienten, som er accepterende og ikke-dømmende

Behandlingens afslutning

Sidst i behandlingen får du et par minutter på briksen for dig selv i stilhed. Hvorefter vi har en rolig dialog om hvad der rører sig i dig. Du får et glas vand, og bliver sendt godt videre.

De fleste som har fået en behandling oplever lethed, glæde, stilhed i tankerne, følelse af jordforbindelse og generelt følelsen af, at det som før ikke kunne lade sig gøre pludselig er muligt.

Når du er klient hos mig, er du altid velkommen til at kontakte mig efter en behandling. Alt som deles under en behandling er naturligvis helt fortroligt.

KROPSTERAPI hos mig er en kombination af

-Fysioterapi Massage af musklerne

-Bevægelse af leddene

-Pulserende bevægelser

-Åndedrætsteknikker

-Stræk Akupressur

-Arbejde med kroppens meridianbaner

-Krystalhealing

-Zoneterapi

-Kranio sakral terapi

-Samtale

-Øreakupunktur

HVorfor er MANUVISION ANDERLEDES

Manuvision udspringer af Body-SDS, som er en behandlingsform, der blev grundlagt i København i 1949 af Erland Hartung. Efterfølgende har sønnen Ole Kåre Føli og barnebarnet Bengt V. Andersen videreudviklet systemet. I 1994 åbnede grunduddannelsen af kropsterapeuter og grundlæggerne af Manuvision er uddannet herigennem.

Manuvision udspringer derfor af Body-SDS og blev grundlagt i 2005. Manuvision har et unikt fokus på indføling, derfor bruges især hænderne som værktøj. Heraf navnet Manu (hånd) + vision (syn), altså at se med hænderne.

En vigtig del af at blive uddannet som Manuvision kropsterapeut er, at det er gennem den 2 årige uddannelse, som giver kropsterapeuten mulighed for en unik fordybelse af sin egen personlige udvikling.

Den personlige udvikling består fx af faste forløb der nedbryder kroppens forsvarsmekanismer, og udfordrer terapeutens personlige grænser, så man lærer at stå et sårbart sted i sig selv. Derudover er man igennem længerevarende internater, hvor en fordybelse opstår hos terapeuten i samspillet mellem andre terapeuter.

Det er denne process som adskiller sig fra de andre kropsterapeutiske uddannelser, og gør en Manuvision kropsterapeut anderledes.

Tanken bag en Manuvision kropsbehandling er, at følelser afspejler sig i kroppen, der kan reagere ved at låse, spænde op eller lukke af. Behandlingen er et redskab til at opnå en større indsigt i sig selv, lære at forstå kroppens signaler og reagere hensigtsmæssigt på dem.

Banebrydende forskningsresultater i Manuvision kropsterapi

FORSKNING PÅVISER STOR EFFEKT AF MANUVISIONS BEHANDLING AF PTSD

Det er muligt for krigsveteraner at få reduceret eller helt at slippe for de invaliderende konsekvenser af PTSD efter 6 måneders behandlingsforløb.

Det viser resultaterne af forskningen i Manuvisions behandling af PTSD, som netop er udgivet i det anerkendte tidsskrift Mental Health Science.

Det er Statens Institut for Folkesundhed (SDU), som i samarbejde med Rigshospitalet og Patientforeningen Danmark – for første gang i Danmark – har undersøgt virkningen af kropsterapi.

LÆS MERE:

Statens institut for Folkesundhed (SDU): Krigsveteraner får færre PTSD-symptomer af kropsterapi

Metal Health Science: Effects of hands-on mind-body therapy on posttraumatic stress disorder among Danish military veterans

Manuvision.dk: Forskning i Manuvision kropsterapi

Netdoktor.dk: Nyt studie: Kropsterapi kan mindske PTSD-symptomer

Information.dk: Krigsveteraner slipper traumer med kropsterapi

Zetland.dk: Kan man trykke traumer ud af kroppen? Ny dansk forskning viser nu lovende resultater

Kontakt os

Send en mail med fomularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

SAMSARA KROPSTERAPI

NØRREGADE 28A (baghuset)

3300 FREDERIKSVÆRK

COPYRIGHT © 2024